Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (12-18 Aralık)

Yerli Malı Haftası, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası 12-18 Aralık tarihlerinde okulumuzda kutlanmıştır. 1923 yılında toplanan İzmir İktisat Kongresi’nde yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince öğrencilerimize tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgu yapıldı.Pano çalışmaları ile öğrencilerde farkındalık oluşturuldu.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 09:58 - Görüntülenme: 28