T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / BAHÇE - Bahçe Şehit Halil İbrahim Akkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

Elektrik-Elektronik alanı üretim, ihracat ve istihdamıyla ülke ekonomisine yaptığı birinci derece katkının yanında diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır. Bu alanındaki teknoloji değişimi ve kalite artışı elektrik-elektronik ürünlerini girdi olarak kullanan birçok alanda da kalitenin artmasına olumlu etkide bulunmaktadır.Günümüzde, elektrik-elektronik alanındaki ürünler ve kullanılan teknoloji hızla değişmektedir. Dolayısıyla bu alan sürekli gelişen, dinamik bir yapıya sahiptir. Alanın bu özellikleri Ar-Ge (Araştırma-Geliştirme) çalışmalarının ve nitelikli personel istihdamının önemini artırmaktadır.

Bu alanda meslekî eğitim almış kişiler rahatlıkla iş bulabilirler. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok ülkede kendi branşlarıyla ilgili kariyer yapma imkânına sahiptirler. Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır.

Okulumuz bu alanda 2 dalda eğitim vermektedir.

BOBİNAJ: Çeşitli elektrik motorları, transformatörler gibi özel elektrik makinelerinin sarım, bakım, onarım, montaj ve testlerini kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapabilen elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONİTORLÜĞÜ: Elektrik-elektronik alanında, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi başına belirli bir süre içerisinde yapabilen nitelikli elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.Elektrik-Elektronik alanından mezun olan öğrenciler MESLEK YÜKSEK OKULLARININ ELEKTERİK BÖLÜMLERİNE SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİR. Meslek Yüksek Okulundan başarı ile mezun olanlar dikey geçiş sınavı ile fakülteye geçiş yapabilirler. Fakülteler: Elektrik-Elektronik Öğretmenliği, ilgili mühendislik fakülteleri.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 23.12.2021 17:01 - Görüntülenme: 1137
  Beğen | 1  kişi beğendi